Gepost op 17 januari 2014

Practo Home en FSC

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar een verantwoord bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.

FSC heeft een vertegenwoordiging in meer dan 50 landen. FSC België is de Belgische vertegenwoordiging van het internationale FSC netwerk.

Enkele houten Practo Home-producten beschikken vanaf heden over een FSC-certificaat:

 

Certificering: van bos tot schap

FSC certifiering moet de garantie geven dat producten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Bossen die beheerd worden volgens strenge vereisten worden op onafhankelijke wijze gecontroleerd, waarna de producten die hieruit voorvloeren via controles traceerbaar zijn tot bij de eindklant. 

De FSC normen voor verantwoord bosbeheer alsook de vereisten voor verwerkende bedrijven worden beslist door de leden van FSC.

 

FSC boscertificering

Bossen die beheerd worden volgens de FSC principes en criteria kunnen een FSC boscertificaat behalen. Hout- en andere producten afkomstig uit deze bossen kunnen dan met het FSC label verkocht worden.

FSC Chain of Custody certificering

Daar FSC gelabelde eindproducten vaak een lange en complexe weg afleggen tussen bos en eindklant, is er ook nood aan een controle langsheen deze handelsketen. Dit gebeurt via FSC Chain of Custody certificering, waarbij elke schakel van bos tot eindproduct gecontroleerd wordt.