Gepost op 19 juli 2019

Tips voor een geslaagde verhuis

Een verhuis hoeft niet altijd een periode van stress en chaos te zijn, daarvoor zijn wel een aantal zaken van cruciaal belang:

-        Begin op tijd voor te bereiden

-        Denk aan verhuismateriaal

-        Verhuis zo veel mogelijk in één stuk

-        Trommel genoeg helpende handen op (maar ook niet te veel)

-        Blijf de trap de baas door het vormen van een ketting

-        Hou de sfeer er in (maar ook niet te veel)

 

Denk aan verhuismateriaal

Verzamel tijdig het nodige verhuismateriaal. Met het eigenlijke inpakken begin je best twee weken op voorhand. Er komt bij inpakken meer kijken dan je zou denken. Begin bijvoorbeeld op tijd met het verzamelen van dozen. Voor een gemiddelde verhuizing heb je ongeveer 60 dozen nodig. Spullen die je niet vaak nodig hebt, kan je al in dozen stoppen. Denk aan boeken, fotoalbums, archieven, winterkleren in de zomer en noem maar op.

Wees ook voorzichtig met je rug wanneer je zware dozen of voorwerpen optilt. Veel mensen pakken dat onbewust verkeerd aan.

 

Onderstaande artikelen van Practo Home kunnen meehelpen aan een geslaagde verhuis:

Verhuisdozen:

Kartonnen dozen zijn op zich perfect, maar je kan de flappen beter niet in elkaar kruisen. Zulke dozen zijn moeilijk te stapelen. Het is beter om eerst de kleine flappen dicht te plooien, om daarna de grote flappen er over te vouwen. Kleef er dan nog liefst een tape over.

Markeer alle dozen met een nummer of een kleur die aangeeft in welke kamer ze horen in de nieuwe woning. Ter plaatse kleef je een papier aan de deur om alle nummers of kleuren keurig op een rijtje te zetten. Dit zal u veel tijd besparen. Het is ook handig om op de doos kort de inhoud te noteren. Markeer die dozen best ook niet aan de bovenkant, maar aan de zijkant. Zo zie je meteen welke doos waar hoort, ook wanneer ze gestapeld staan.

Twintig kilo per doos is een maximum. Daarom verdeel je de zware en lichtere spullen best over je dozen. Vul de onderste helft bijvoorbeeld met boeken, en leg daar kledij bovenop tot de doos vol is.

 

    


Meubelroller: 

Dit hulpmiddel is misschien niet noodzakelijk, maar wel zeer handig om grote kasten, stoelen of planten te verplaatsen. Ook een plateauwagen en een transportkar kunnen hierbij heel nuttig zijn.

                 

Verhuisdeken:

Absoluut nodig zijn dekens om meubels en kwetsbare objecten te beschermen in de vrachtwagen. Het deken vangt schokken op en voorkomt krassen.

       

Dus met een goede organisatie, de hulp van vrienden of familie én met de hulpmiddelen van Practo Home kan u binnen geen tijd verhuizen naar uw nieuwe woning!