Meubelrollers

Transportkarren: uw duwtje in de rug bij zwaar werk

  • Transportkar uit aluminium of staal
  • Maximaal draagvermogen tot 300 kg
  • Let op de afmetingen van de schep
  • Hou rekening met de hoogte
  • Ook opvouwbare modellen

Wist u dat (verkeerd) tillen een van de voornaamste oorzaken is van rugpijn? Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen die de kans op overbelasting van uw rugspieren verminderen. Laat u daarom voortaan helpen door een transportkar of steekwagen. Uw ‘duvelke’ is uw duwtje in de rug bij zwaar werk! Voor minder zwaar verhuiswerk kan u beroep doen op een eenvoudige meubelroller. Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Dit artikel leert u wat een transportkar van Practo Home voor u doet en waar u moet op letten bij de aankoop.

Waarvoor gebruikt u thuis een transportkar

Een transportkar of steekwagen wordt dus niet louter in magazijnen van winkels en bedrijven gebruikt. Ook bij u thuis komt zo’n duvelke van pas. Gaat u verhuizen, verbouwen of uw tuin onder handen nemen? Bescherm uw rug en schaf een transportkar of meubelroller aan! Omdat u zo zelf minder moet tillen, dragen en trekken, vermindert de fysieke belasting voor uw lichaam en is de kans op schouder- en rugklachten tot 4 keer kleiner. Zeker wanneer u vaker met zware dingen zeult of gedurende een langere periode, zoals bij een verhuis of verbouwing, kan u niet zonder transportkar. Bij de meubelroller dient u wel zelf nog uw te verplaatsen objecten te tillen. De meubelroller wordt daarom vaak gebruikt als onderstel voor planten of voor gereedschap en minder voor echt zwaar labeur.

Waar op letten bij de aankoop

Terug naar de transportkar of steekwagen. Alvorens er een te kopen, maakt u best een lijstje met uw verwachtingen. Zo voorkomt u een foute aankoop want geen twee transportkarren zijn dezelfde. Een eerste verschil is het materiaal waaruit ze vervaardigd zijn. Kiest u best voor een steekwagen uit aluminium of een uit staal? Het grote voordeel van aluminium is dat het een licht materiaal is. De aluminium transportkar is daardoor makkelijk te gebruiken, vaak opvouwbaar maar heeft een maximale draagkracht van 200 kg. Voor zwaarder werk dient u dus beroep te doen op het zwaardere broertje uit staal. De stalen steekwagen van Practo Home heeft een maximaal draagvermogen van 300 kg. Let ook goed op de breedte en diepte van de schep. U wilt immers een transportkar of steekwagen die groot genoeg is om u het zware werk uit handen te nemen. Ook de hoogte van de transportwagen of steekkar is belangrijk. ‘Pas’ daarom eerst even of uw nieuwe hulp bij zwaar werk. Indien u heel de tijd gebogen staat achter uw transportkar, heeft uw rug weinig baat bij uw nieuwe aankoop.

Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Bekijk het assortiment transportkarren en meubelrollers van Practo Home, contacteer ons voor meer informatie of vind een verkooppunt bij u in de buurt.